Känslan av kärlek

Hej Nu ses du&jag igen!❤️

Härlig känsla att just du tittar in och vill se vad som händer. Tankarna vandrar fram och åter om det jag har skrivit och det jag skriver, men även utvecklingen och insikter som  jag gör hela tiden. Jag känner just nu en djup tacksamhet över mig själv, för oavsett vad så fegar jag inte inför sanningen. Det gör att jag hela tiden tar mig vidare. Okej, nog om detta.

Jag har haft en skön dag. Jag började dagen med att åka hem till en vännina. Hon kom precis hem från Kreta och hade köpt ekologisk inhemsk honung som var så god och gröna oliver till mig, så glad jag vart. Hon bjöd mig även på grekisk linssoppa som jag njöt och samtidigt satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Skönt att kunna umgås enkelt och kravlöst en vardags förmiddag.

På vägen hem stannade jag till och handlade lite. Jag kom hem bäddade till sängen, för kvällen innan när jag höll på att somna hörde jag hur mobilen låg och burrade. Det var ett nr jag inte kände igen, där på andra sidan var det min mammas granne, jag hör han bara säga-din mamma måsta ha ramlat hemma, hon ligger och skriker på hjälp. Paniken stiger och jag ropar till Hasse(min sambo)-mamma har ramlat vi måste dit. Nyckeln till mamma som vanligtvis hänger här hemma, var nu hemma hos syrran min.

Jag ringer henne och säger bara-mamma har ramlat kom ner med nyckeln. I väg snabbt till henne tar nyckel och sen snabbt hem och upp till mamma. Jag säger till Hasse, du får gå in först(jag var rädd att det hänt något allvarligt) där ligger hon lilla mamma på golvet helt slut och alldeles svag. Jag sitter vid henne och Hasse vill att vi ska lyfta upp henne. han skriker till mig-Monica res dig upp! Mamma vart som galen och skriker då menar jag SKRIKER, du skriker inte till Monica… Lilla söt mamma skulle försvara mig!❤️ Tänk nu hade hon mod att göra det, älskade lilla mamma som jag har skrattat åt detta idag. Jag ser din blick du gav Hasse och den brutala ilskan i din röst hördes mer en någonsin.

En gång i livet behövde jag ditt skydd mer en någonsin, då var du inte i detta mod som du var i nu. Idag när jag gick ifrån min mamma tittade hon så speciellt på mig och jag riktigt såg kärleken i hennes ögon, jag såg och riktigt kände den Kärleken till mig❤️Mamma detta som hände betyder så mycket för mig, jag kommer bära med mig detta minne resten av mitt liv.

Som du vet, pratar jag mycket om att FÖRLÅTA och FÖRLÅTELSEN. Jag tänker så här-Jag vill bli förlåten för saker och ting i mitt liv. jag har förlåtit allt och alla som gjort mig illa,(kom ihåg att det rättfärdigar inte händelsen eller händelserna) om inte jag kan förlåta saker och ting då kan inte jag begära eller förvänta mig att när den dagen kommer då jag själv vill bli förlåten för vissa saker, att den eller dom ska förlåta mig, nej för ska jag eller du bli förlåten måste vi själva lära oss att förlåta. För mig betyder förlåtandet FRIHET, jag blir fri inom mig och jag kan släppa taget om det som har eller som tynger mig. Känn efter hur det känns för dig när du läser detta om förlåtandet, vad väcker det i dig? Kan eller vill du förlåta?

Jag lever efter de FYRA F,en Dessa kommer jag gå in på undan för undan… Så nu har du och jag pratat om FÖRLÅTANDET❤️

Tack för att jag fick den här stunden med dig… Jag vill dig allt gott och önskar att du ska se och känna ditt värde

För vet du, du, jag vi, ni, ja vi alla är unika på vårt eget lilla vis

Stor varm kram och all❤️ Monica

Detta inlägg har 10 kommentarer

  1. Monica Ek

   ❤️

 1. Darina

  Helt fantastiskt beskriven Monica.
  Förlåta: ord att lätt säga, som vi lär barnen att säga redan i förskolan, men ofta blir bara ord. Men du pratar och är exemplet på ett riktigt betydelse av ordet Förlåta. Tack mMonixa

  1. Monica Ek

   Tack Darina för ord som värmer❤️❤️❤️

 2. Ann

  Sån härlig berättelse om modet din mamma har och kärleken hon känner till dej❤️ även om jag förstår att det självklart också var en jobbig stund🥀🌹🥀

  1. Monica Ek

   Det var värt händelsen, det jag fick uppleva i den stunden övervägde allt❤️

 3. Sofie

  Fantastiska reflektioner som får mig att rysa. Monica fem år som blir bekräftad och älskad av sin mamma. Du kan konsten att beröra.❤

  1. Monica Ek

   Tack fina Soffi, det värmer när jag ser att du följer mig, sen att du skriver en kommentar värme mitt hjärta❤️

 4. Joanna

  Du är en så fin och ödmjuk människa Monica. Det är en konst att kunna att förlåta och en enorm styrka. Människor som klarar av det slutar aldrig att växa och lever fullt ut oavsett vad som hänt i livet. Att förlåta betyder inte att man glömt men man slutar aldrig att leva. Man ger aldrig upp och du är en person som aldrig ger upp och lever. Jag är imponerad av dig. Du är en stark, kärleksfull och en underbart härlig människa. Stor kram finaste🌹❤️

 5. Lillan

  Ja morsan kan ibland 😂😉

Lämna ett svar

Fler inlägg