"En föreläsning som träffar lyssnaren i hjärtat. Som ger hopp om att det går att läka alla sår. Monica bevisar att allting går, bara du inte ger upp!"

Det finns hopp

Rakt in i hjärtat

En föreläsning om förlåtelse och om att bli fri från mörker

Min förhoppning är att jag genom min föreläsning och bok ska ge DIG förståelse, insikt, kunskap och hopp. 

Jag vänder mig i första hand till dig som själv är eller har varit utsatt för sexuella övergrepp och andra övergrepp. Men också till dig som i ditt jobb kommer i kontakt med barn, tjejer och kvinnor som råkat illa ut. Du kan vara polis, socialtjänstarbetare, skolpersonal, vårdpersonal eller tränare i barn- och ungdomslag. 

Här kommer DU in i bilden. DU är viktig och DU kan göra skillnad!

Visste du att vart sjätte barn du möter utsätts för sexuellt övergrepp innan de fyllt 18 år? Detta vill jag sätta stopp för! Vill du?

Om föreläsningen

Trodde du att det omöjliga var omöjligt? Glöm det!

Med min föreläsning vill jag ge DIG:

  • Förståelse för vad som händer i ett barn som utsätts för sexuella övergrepp. Vilka uttryck det kan ta sig senare i livet.

  • Insikt om hur vanligt det är och hur svårt det är för den drabbade att våga berätta och prata om det som hänt. 

  • Kunskap om hur man kan känna igen signaler på att något inte står rätt till. 

  • Hopp. Det går att läka med rätt hjälp. Ju förr desto bättre.

Sagt av Björn Ogeus / Leg. Läkare

"Monica delar med sig av erfarenheter som många kvinnor aldrig vågar berätta om för någon. Hon bevisar att man kan ta sig igenom de mörkaste helveten och bli fri. Monica bevisar att allting går, bara du inte ger upp!"

Du är inte ensam

Tillsammans gör vi skillnad

Efterforskningar och statistik visar tydligt att övergrepp mot barn är väldigt vanligt förekommande. Min historia är långt ifrån den enda. Men det är inte alla, med erfarenheter svåra som mina, som kommer ut på andra sidan. Alla läker inte, och smärtan kan därför inte omvandlas till styrka och insikter, som inte bara frigör dem själva, utan även kan komma andra till hjälp. 

Jag hoppas kunna vara ett bra språkrör för denna drabbade målgrupp och till er som jobbar för och med människor. För det kan vara just DU som gör skillnaden för ett barn, en tjej eller en kvinna, och som sätter stopp för sexuella övergrepp.

Tillsammans gör vi skillnad! 

Sagt om föreläsningen: