Min berättelse

Ett levande bevis på att allt är möjligt!

2006 drabbades jag av cancer. Det var den första av tre. Med facit i handen så blev det min biljett till läkning. Läkning av alla de traumatiska upplevelser jag burit inom mig sedan fem års ålder när jag systematiskt utsattes för sexuella övergrepp och andra övergrepp. Det är min övertygelse att cancern var resultatet av allt jag burit inom mig, år efter år.

Tack vare cancern erbjöds jag samtalsterapi. Härmed började min resa till läkning. Att skriva boken Jag lever och har besegrat alla mörker och helveten, har varit ett viktigt steg på min väg i läkningsprocessen. Men, mitt i denna process brister mitt hjärta och jag får en hjärtinfarkt. Ett resultat av all sorg, smärta och förtvivlan jag har stängt inom mig. Ett hjärta kan inte bära hur mycket som helst. Man kan faktiskt dö av brustet hjärta. Det är en oerhört smärtsam process där jag plockar upp det ena minnet efter det andra, och återupplever den djupaste och plågsammaste smärta och utsatthet som man kan föreställa sig. Fast den här gången med en vuxen människas ögon och iakttagelseförmåga.

Behöver du någon som tror på dig? Någon som ser och hör dig? Vill du bli lyft, motiverad och förstå att inget är ditt fel? Få höra vilka enorma steg du kan ta i ditt liv, som du hittills trott var omöjliga? Vill DU få styrkan och modet till att våga? För ingenting är omöjligt. Det är jag ett levande bevis på.

Vill du veta mer?

Visste du att vart sjätte barn du möter utsätts för sexuellt övergrepp innan de fyllt 18 år? Detta vill jag sätta stopp för! Vill du?

Från en uppväxt kantad av övergrepp…

...till inspiratör, författare & föreläsare

Tack vare det stöd och den hjälp jag fick under denna process kunde jag bli fri. Den hjälpte mig att förlåta, förstå och till slut försonas med det som hänt. 

Men under långa stunder bearbetade jag också mina upplevelser på egen hand. Jag blev frisk från cancern. Men, det bästa är att jag läkte, inte bara min själ utan även mitt hjärta. Jag är väldigt ödmjuk och tacksam för livet. För jag förstår genom den resa jag själv gjort att det aldrig är för sent att läka. Och jag är långt ifrån den enda som drabbats.

Jag är ett levande bevis på att allt är möjligt. Nu vill jag släppa in dig på djupet och dela med mig av mina erfarenheter och upplevelser, som jag fått gå igenom i livet. Det som många andra kvinnor aldrig skulle våga berätta för någon på grund av skam och skuld. I min föreläsning berättar jag om det som ingen vill höra, det som är för smärtsamt och mörkt. En berättelse om att ta sig igenom ett helvete, för att senare i livet kunna gå vidare. En föreläsning om förlåtelse, förståelse och försoning.

Ge aldrig upp!

Tack för att ni finns

Ett stort varmt tack till er för det fantastiska stöd, den support och den tro ni alla haft på mig under arbetets gång. Med er hjälp blev detta verklighet. Det betyder mycket för mig ❤️

Jonathan Ljungqvist, Liv Alterskjaer, Angelika Kroon, Darina Schartman, Björn Ogeus, Elisabeth Isit